In Denmark We Are Born (I Danmark Er Vi Født)

I Danmark Er Vi Født

D. 18. juni 2015 var der folketingsvalg i Danmark og vi overgik til en "ny" virkelighed: Dansk Folkeparti var nu det største borgerlige parti. Efter flere år med en forsikring om, at de aldrig ville blive "stuerene", lagde vi os alle sammen trygt på puden og lagde os til at sove. Folk skulle nok vågne til fornuft. Man kunne jo ikke seriøst mene det, de førte kampagne for?Da valget var overstået sad jeg med et dumt smil på munden. Jeg forsikrede alle om, at jeg var helt hundrede på, at Dansk Folkeparti ville få mindst 20% af stemmerne. Jeg havde endda 3 måneder før lavet en satirisk video om det, hvor jeg gør grin med tanken. I virkeligheden var jeg og alle de andre venstreorienterede til grin, for det er sket. Det sker nu. Og det er sket på vores vagt.Mens vi har hashtagget vores frygt og forargelse (men nok i virkeligheden vores apatiske arrogance) væk i hashtagget #IkkeIVoresNavn og #IkkeIMitNavn, så har den gennemsyret Dansk Folkeparti-dikterede borgerlige regering pillet Danmark lige så stille fra hinanden som en skruppelløs hedgefond. Selvfølgelig skulle de det. For Dansk Folkeparti er stadigvæk ikke blevet stuerene. Nej, der er bare sket det, at vores stuer er blevet så beskidte, at Dansk Folkepartis til forveksling ser nogenlunde rent ud. Alt er relativt. Ikke min stue, tænker du?Kære Danmark: Det sker i vores navn. Det sker i dit navn. Det sker i mit navn. Hashtags løser ingenting, hvis de ikke er med til at sprede en reel hensigt. En hensigt med handling bag og med hjerte fokuseret på det gode bag.Jeg beder enhver, som tager sig tid væk fra kattevideoer, "fail vines" og "personlighedstests" på Facebook til at gøre hele fællesskabet en tjeneste: Lad os sige nej. Lad os sige nej sammen.Del denne video med venstreorienterede og især højreorienterede. Jeg undskylder på forhånd for de mange idiotiske diskussioner, der skulle opstå i kølvandet på dem. Vi er vel alle lidt trætte af, at vi stadig kører rundt med skeen i den samme lunkne grød. Guldlok havde i det mindste tre skåle grød at vælge imellem. En dag vil vi ikke engang have en, fordi den bliver taget fra os af folk, der vil definere for os, hvad grød er, med mindre vi siger stop i dag. Det faktum at jeg stadig kan insistere på, at vi kan nå hinanden med samtale, dialog og åbenhed er, hvad der adskiller mig fra dem, der opgiver håbet og bruger den laveste form for kommunikation, nemlig vold. I Danmark er jeg født og i Danmark tror jeg stadig på, at vi kan tale sammen. Endnu. Tak for jeres tid og tak for dem, I er. Vi har et land, som vi alle elsker, som skal tilbageerobres. Ord og sang er vejen frem for mit vedkommende. Følg med mig, hvis du er enig. Følg med mig, hvis du endnu ikke er der. Vi skal nok nå derhen sammen.#IDanmarkErViFoedt #IkkeIMinStue

Opslået af I Danmark Er Vi Født på 9. juni 2016

I had the idea for this video for more than half a year. My nearest friends were doubtful about the message of the video and whether it even reflected a Denmark that I here present in a nightmare version. A year after the election in 2015 I released it.

As an artist I feel obligated to comment visually on matters that I don’t feel are right in Denmark. Just like people write Facebook status updates; sit in a bar and whine or stand in front of a random store clerk yammering about things they can’t be held responsible for, I release a video every once in a while.

CAST:

Singer – Shahbaz Sarwar

Antagonists – Jesper Bruun, Sara Emilie Nielsen, Maria Fritsche

Girlfriend – Christine Sander

CREW: 

Director – Shahbaz Sarwar

Writer – Shahbaz Sarwar

Producer – Shahbaz Sarwar

Fotograf – Niels Vogensen Biasevich

Klipper – Niels Vogensen Biasevich

Tonemester – Lars Enrique Gonzalez

Dubbing – Niels Vogensen BiasevichComments are closed.